ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστά ταρτάκια με σοκολάτα και μπανάνα
Για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
Για την βάση
Μπισκότα πτι- μπερ 300 γρ τριμμένα
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Μεμβράνη διάφανη βοηθάει στο στρώσιμο της βάσης
Για την γέμιση
Μπανάνες 3 μεγάλες πολτοποιημένες
Nutella 300 γρ
Για διακόσμηση
Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη
Βούτυρο 50 γρ
Κερασάκια γλασέ προαιρετικά
Οδηγίες
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια σφιχτή βάση, βάζουμε στα φορμάκια ή σε μια φόρμα 28 εκ., σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και στρώνουμε τα μπισκότα καλά πιέζοντας με μια σπάτουλα για να γίνει η βάση της τάρτας. Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με την nutella καλά. Αφαιρούμε την μεμβράνη και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Λιώνουμε την σοκολάτα υγείας σε μια κατσαρόλα με την διαδικασία μπεν μαρί, μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει καλά, γεμίζουμε ένα κορνέ με την λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς. Στην συνέχεια γαρνίρουμε με την σοκολάτα τα ταρτάκια μας και τέλος βάζουμε τα κερασάκια (προαιρετικά).
* Αν θέλουμε αντί για μπανάνες πολτοποιούμε, αφού τα βράσουμε και τα καθαρίσουμε πρώτα, κάστανα (700 γρ) , αν το επιτρέπει η εποχή.
πηγή:chefoulis.gr
Για την βάση
Μπισκότα πτι- μπερ 300 γρ τριμμένα
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Μεμβράνη διάφανη βοηθάει στο στρώσιμο της βάσης
Για την γέμιση
Μπανάνες 3 μεγάλες πολτοποιημένες
Nutella 300 γρ
Για διακόσμηση
Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη
Βούτυρο 50 γρ
Κερασάκια γλασέ προαιρετικά
Οδηγίες
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια σφιχτή βάση, βάζουμε στα φορμάκια ή σε μια φόρμα 28 εκ., σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και στρώνουμε τα μπισκότα καλά πιέζοντας με μια σπάτουλα για να γίνει η βάση της τάρτας. Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με την nutella καλά. Αφαιρούμε την μεμβράνη και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Λιώνουμε την σοκολάτα υγείας σε μια κατσαρόλα με την διαδικασία μπεν μαρί, μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει καλά, γεμίζουμε ένα κορνέ με την λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς. Στην συνέχεια γαρνίρουμε με την σοκολάτα τα ταρτάκια μας και τέλος βάζουμε τα κερασάκια (προαιρετικά).
* Αν θέλουμε αντί για μπανάνες πολτοποιούμε, αφού τα βράσουμε και τα καθαρίσουμε πρώτα, κάστανα (700 γρ) , αν το επιτρέπει η εποχή.
πηγή:chefoulis.gr