Συστατικά
6 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί κρέμα
φρέσκο πιπέρι
ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
½ αγγούρι
120 γρ. σολομός

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μας, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακτεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, μία κουταλιά ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Κόβουμε με το piller το αγγούρι μαζί με τη φλούδα σε λεπτές φέτες. Παίρνουμε μόνο τη σάρκα και όχι τα κουκούτσια.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε τις φέτες από το αγγούρι και τις μαρινάρουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
  • Αλείφουμε κάθε φέτα του ψωμιού με το τυρί, από πάνω βάζουμε 2-3 φέτες αγγουριού και 1 φέτα σολομό.
πηγή:akispetretzikis.com
  • Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από επάνω.