Συστατικά
Για τη μαρινάδα και το dressing

10 φιλέτα αντζούγιας (30 γρ.)
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σαλάτα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 iceberg
100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
200 γρ. κρίθινα παξιμάδια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα και το dressing

Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
Στο υπόλοιπο μείγμα, στο μούλτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.
Για το κοτόπουλο

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.
Τα σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος περίπου 1-2 εκ..
Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα

Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το dressing, το θυμάρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες 2 εκ. και τις βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και τρίβουμε τα κρίθινα παξιμάδια.

πηγή: akispetretzikis.com