Υλικά Συνταγής

1 συσκευασία φύλλα τόσο απλά
Για τη γέμιση της κοτόπιτας
1 φιλέτο ή 1 ½ φλ. στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 μεγάλα τριμμένα καρότα
2 χρωματιστές πιπεριές (σε φέτες)
2 φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ μαϊντανό
200 γραµ. κασέρι ή γραβιέρα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Η πιο απλή και νόστιμη συνταγή για την κοτόπιτα της τεμπέλας, με έτοιμο φύλλο και φανταστική γέμιση με το κοτόπουλο που περίσσεψε.

Θέλετε στην πίτα σας φύλλο τραγανό ή πιο μαλακό;

Για να γίνει τραγανό το φύλλο στην πίτα και να παραμείνει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά, ποτέ μην κόβετε μια πίτα πίτα όπως βγαίνει καυτή από το φούρνο. Η πίτα πρέπει να μείνει στον πάγκο, το λιγότερο για 10΄να τραβήξει τα υγρά του ψησίματος και να στεγνώσει καλά το φύλλο. Μόνο έτσι θα παραμείνει τραγανή και η τελευταία μπουκιά.
Αν πάλι αγαπάτε το φύλλο στην πίτα, όχι τόσο τραγανό, τότε όπως θα τη βγάλετε καυτή από το φούρνο θα την σκεπάσετε με μία καθαρή πετσέτα και θα αφήσετε να σταθεί για 10΄. Έτσι το φύλλο θα είναι μεν καλοψημένο αλλά όχι πολύ τραγανό.

Βάζουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2΄.

Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 1-2΄.

Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα βότανα, το μαϊντανό (ή συνδυασμό μαϊντανού και άνηθου) και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε τη γέμιση της κοτόπιτας.

Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο χωρίς να πιέζουμε. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια της κοτόπιτας με λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε την κοτόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 50΄. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στους 170 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της κοτόπιτας.

Πηγή: argiro.gr