2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 πατάτες, μικρές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1 εκ.
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 καρότα, μεσαία, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1 λάχανο, μικρό, κινέζικο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
1 λίτρο νερό
1 ματσάκι ρόκα
αλάτι
πιπέρι Για το σερβίρισμα
πιπεριά τσίλι, σε ίνες
180 γρ. σολομό, καπνιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το σκόρδο, τα καρότα και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό. Αυξάνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, προσθέτουμε τη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια για να πάρουμε λείο μείγμα ή με ένα μπίμερ, εάν διαθέτουμε. Τσεκάρουμε τη σούπα για το αλατοπίπερο και το προσαρμόζουμε ανάλογα.
Όταν είναι έτοιμη, ξαναζεσταίνουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με το τσίλι. Συνοδεύουμε με τον σολομό