200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια των 1-2 cm
340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένες (2 κονσέρβες)
1 μαρούλι, χοντροκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε φέτες
50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης Για τη γουακαμόλε
Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο.
Στη συνέχεια, βάζουμε το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο, απαλό και αρωματικό μείγμα. Αν θέλουμε πιο αραιό το μείγμα μας προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βάζουμε τη σως στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας.
Για τη σαλάτα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας, το πεπόνι, τον τόνο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη γουακαμόλε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.