Βάζουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το ούζο σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν τρίμμα.
Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
Με ένα κουτάλι του γλυκού που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια, για να μην λιώσει η σοκολάτα, και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.