Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό μέτριο
αλάτι
πιπέρι
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
10-12 φέτες μπέικον
100 γρ. μοτσαρέλα
πουρές πατάτας, για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Βάζουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας. Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα 2 φέτες μπέικον κάθετα ώστε να εφάπτεται η μία φέτα στο τελείωμα την πρώτης.
Απλώνουμε άλλες δύο φέτες δίπλα και κολλητά στις πρώτες δύο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες μπέικον.
Απλώνουμε τον μισό κιμά στο κέντρο κατά μήκος του μπέικον.
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και απλώνουμε πάνω από τον κιμά. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά και πλάθουμε να γίνει ένα ρολό χωρίς να εξέχουν τα κομμάτια της μοτσαρέλας.
Τυλίγουμε τις άκρες του μπέικον στον κιμά να τον καλύψουν εντελώς.
Αναποδογυρίζουμε ώστε να είναι η ένωση του μπέικον στην κάτω πλευρά.
Μεταφέρουμε το ρολό με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει τραγανό το μπέικον.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com