ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστά Brownies ελατάκια για να κεράσετε τις γιορτές
Συστατικά
400 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
4 μέτρια αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο + έξτρα για τη λαδόκολλα
Για τη διακόσμηση
ξυλάκια για παγωτό
λευκή σοκολάτα, λιωμένη
χρυσή ζαχαρη
μαύρη ζάχαρη
αστεράκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και προσθέτουμε και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντάς τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Τέλος, προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτα και ανακατεύουμε για πολύ λίγο. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε τριγωνακια και τοποθετούμε ένα ξυλάκι από κάτω.
Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βαζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μια μικρή τρύπα μπροστά και απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στα “δεντράκια” σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά.
Πηγή: akispetretzikis.com
400 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
4 μέτρια αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο + έξτρα για τη λαδόκολλα
Για τη διακόσμηση
ξυλάκια για παγωτό
λευκή σοκολάτα, λιωμένη
χρυσή ζαχαρη
μαύρη ζάχαρη
αστεράκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και προσθέτουμε και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντάς τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Τέλος, προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτα και ανακατεύουμε για πολύ λίγο. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε τριγωνακια και τοποθετούμε ένα ξυλάκι από κάτω.
Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βαζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μια μικρή τρύπα μπροστά και απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στα “δεντράκια” σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά.
Πηγή: akispetretzikis.com