ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστό ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα Portobello και σάλτσα κρέμας
Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι (350 γρ. έκαστο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ζωμός ψυγείου
1/2 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. γούστερ σως
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
300 γραμ. μανιτάρια Portobello και ασπρομανίταρα
1/2 κύβο κότας
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα φλέικς παρμεζάνας
λίγες σταγόνες λευκό βαλσαμικό ξίδι
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι με μανιτάρια, κόβουμε πρώτα το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες). Βράζουμε νερό και βάζουμε τη συσκευασία του ζωμού μέσα ώστε να λιώσει.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 3′-4′ από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε το ζωμό και με πινέλο αλείφουμε το κρέας. Το διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε μέχρι να πυκνώσει.
Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια Portobello.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Λιώνουμε τον κύβο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε γουδί. Περιχύνουμε τα Portobello και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά.
Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας.
Διατηρούμε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Πηγή: argiro.gr
2 κομμάτια ψαρονέφρι (350 γρ. έκαστο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ζωμός ψυγείου
1/2 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. γούστερ σως
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
300 γραμ. μανιτάρια Portobello και ασπρομανίταρα
1/2 κύβο κότας
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα φλέικς παρμεζάνας
λίγες σταγόνες λευκό βαλσαμικό ξίδι
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι με μανιτάρια, κόβουμε πρώτα το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες). Βράζουμε νερό και βάζουμε τη συσκευασία του ζωμού μέσα ώστε να λιώσει.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 3′-4′ από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε το ζωμό και με πινέλο αλείφουμε το κρέας. Το διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε μέχρι να πυκνώσει.
Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια Portobello.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Λιώνουμε τον κύβο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε γουδί. Περιχύνουμε τα Portobello και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά.
Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας.
Διατηρούμε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Πηγή: argiro.gr