ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η πιο λαχταριστή ταλιολίνι καρμπονάρα με ζαμπόν και αγκινάρες
Υλικά
500 γραμμ. ταλιολίνι (ή φετουτσίνι)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
6 αγκινάρες (κατεψυγμένες) κομμένες στα τέσσερα
4 φέτες ζαμπόν (βραστό) κομμένες σε λωρίδες
3 αυγά βιολογικά
1 φλ. παρμεζάνα ρετζιάνο τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. άνηθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ταλιολίνι. Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2΄-3'.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5΄, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε τον άνηθο. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με έξτρα παρμεζάνα.
Πηγή: argiro.gr
500 γραμμ. ταλιολίνι (ή φετουτσίνι)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
6 αγκινάρες (κατεψυγμένες) κομμένες στα τέσσερα
4 φέτες ζαμπόν (βραστό) κομμένες σε λωρίδες
3 αυγά βιολογικά
1 φλ. παρμεζάνα ρετζιάνο τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. άνηθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ταλιολίνι. Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2΄-3'.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5΄, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε τον άνηθο. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με έξτρα παρμεζάνα.
Πηγή: argiro.gr