ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κέικ πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα
Συστατικά
350 γρ. πορτοκάλια
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
ηλιέλαιο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 170ο C στον αέρα.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10x35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
350 γρ. πορτοκάλια
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
ηλιέλαιο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 170ο C στον αέρα.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10x35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.