ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνταγή για πανεύκολη τυρόπιτα «γυμνή» με ξυνομυζήθρα
Αυτές οι πίτες οι… γυμνές, είναι η εύκολη λύση της μιας ώρας, όσο κάνει δηλαδή για να ψηθεί στο φούρνο, είναι εξαιρετικά γευστικές και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις… ντυμένες πίτες.
Ας την φτιάξουμε λοιπόν…
Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…
Θα χρειαστούμε μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού, ένα πακετάκι ξυνομυζήθρα 350 γρ περίπου, μισό ποτήριλάδι, ένα ποτήρι γάλα, έναποτήριαλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα ποτήρι τραχανά, δυο αυγά, λίγο πιπέρι, λίγο δυόσμο ξερό η φρέσκο, ότι έχετε, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει η ξυνομυζήθρα και το γιαούρτι, θα χρειαστούμε επίσης λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα.
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά,εκτός από το αλεύρι και τον τραχανά που θα τα ανακατέψετε τελευταία, πρώτα το αλεύρι και μετα τον τραχανά.
Τα ανακατεύετε όλα λοιπόν πολύ καλά και μόλιςγίνειόλο αυτό έναςωραίοςχυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένοταψάκι,πασπαλίστε τον με λίγο σουσάμικαι θαψήσετετην πίτα όπως είπαμε μια ώρα περίπου, μέχρι να κάνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω και είναι έτοιμη, η γεύση του τραχανά που ξινίζει δίνει υπέροχη γεύση σ αυτήν την πίτα…
Απολαύστε τη…
Ας την φτιάξουμε λοιπόν…
Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…
Θα χρειαστούμε μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού, ένα πακετάκι ξυνομυζήθρα 350 γρ περίπου, μισό ποτήριλάδι, ένα ποτήρι γάλα, έναποτήριαλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα ποτήρι τραχανά, δυο αυγά, λίγο πιπέρι, λίγο δυόσμο ξερό η φρέσκο, ότι έχετε, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει η ξυνομυζήθρα και το γιαούρτι, θα χρειαστούμε επίσης λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα.
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά,εκτός από το αλεύρι και τον τραχανά που θα τα ανακατέψετε τελευταία, πρώτα το αλεύρι και μετα τον τραχανά.
Τα ανακατεύετε όλα λοιπόν πολύ καλά και μόλιςγίνειόλο αυτό έναςωραίοςχυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένοταψάκι,πασπαλίστε τον με λίγο σουσάμικαι θαψήσετετην πίτα όπως είπαμε μια ώρα περίπου, μέχρι να κάνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω και είναι έτοιμη, η γεύση του τραχανά που ξινίζει δίνει υπέροχη γεύση σ αυτήν την πίτα…
Απολαύστε τη…