ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νόστιμο βλιτόρυζο, όπως το σπανακόρυζο
Χθες το πρωί πάλι δεν ήξερα τι να μαγειρέψω, είναι και κάποιες μέρες που κολλάει το μυαλό, έτσι σκέφτηκα τα βλίτα που είχα βράσει και είπα να τα κάνω αλλιώς…
Λοιπόν έχουμε και λέμε, θα χρειαστούμε βλίτα, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, ντομάτες ψιλοκομμένες, ένα γεμάτο φλυτζάνι ρύζι και λίγο λάδι.
Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς, εγώ ας πούμε γι αυτό το φαγητό χρειάστηκα ένα κιλό βλίτα καθαρισμένα, τρεις ντομάτες και το ένα φλυτζάνι ρύζι, έβαλα μπασμάτι.
Τα βλίτα τα είχα ήδη βράσει, τα έριξα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι τα αλατοπιπέρωσα, έριξα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον κύβο και τα άφησα να βράσουν για δέκα λεπτά, ουσιαστικά να ενσωματωθούν οι γεύσεις, αμέσως μετα, συμπλήρωσα λίγο νεράκι και μόλις πήρε βράση έριξα το ρύζι, δεν θέλει πολύ, σ ένα τέταρτο ήταν έτοιμο.
Το σερβίρισα με ένα αυγό τηγανητό μάτι από πάνω, τυρί φέτα και λίγο παξιμάδι κρίθινο, ήταν απόλαυση!!
Λοιπόν έχουμε και λέμε, θα χρειαστούμε βλίτα, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, ντομάτες ψιλοκομμένες, ένα γεμάτο φλυτζάνι ρύζι και λίγο λάδι.
Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς, εγώ ας πούμε γι αυτό το φαγητό χρειάστηκα ένα κιλό βλίτα καθαρισμένα, τρεις ντομάτες και το ένα φλυτζάνι ρύζι, έβαλα μπασμάτι.
Τα βλίτα τα είχα ήδη βράσει, τα έριξα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι τα αλατοπιπέρωσα, έριξα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον κύβο και τα άφησα να βράσουν για δέκα λεπτά, ουσιαστικά να ενσωματωθούν οι γεύσεις, αμέσως μετα, συμπλήρωσα λίγο νεράκι και μόλις πήρε βράση έριξα το ρύζι, δεν θέλει πολύ, σ ένα τέταρτο ήταν έτοιμο.
Το σερβίρισα με ένα αυγό τηγανητό μάτι από πάνω, τυρί φέτα και λίγο παξιμάδι κρίθινο, ήταν απόλαυση!!