ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστιμες σαρδέλες ψητές τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα
Ένα υπέροχo γευστικό φαγητό και ιδιαίτερο, είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα.
Θα χρειαστούμε σαρδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι, ντομάτες φρέσκιες τριμμένες, αμπελόφυλλα και λίγο λάδι.
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις σαρδέλες, τώρα αυτό το κάνουν όλοι οι ψαράδες και στην λαϊκή επίσης, τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Ζεματίζουμε σε λίγο νερό τα αμπελόφυλλα, όπως όταν είναι να κάνουμε ντολμαδάκια, τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο ζουμάκι και τα βάζουμε στεγνά σ ένα πιάτο.
Παίρνουμε ένα φύλλο βάζουμε μέσα μια σαρδέλα και την τυλίγουμε όπως τον ντολμά, αν το φύλλο δεν είναι μεγάλο, τότε βάζουμε δίπλα δίπλα δυο μικρά και τυλίγουμε.
Στρώνουμε ωραία τις τυλιγμένες σαρδέλες στο ταψί που θα τις ψήσουμε, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, ρίχνουμε ότι περίσσεψε μέσα στην λεκάνη μας από την τριμμένη ντομάτα και τα μυριστικά, λίγο ζουμάκι από τα φύλλα που ζεματίσαμε, λίγο λάδι και τιςψήνουμεστους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους και το αμπελόφυλλο να είναι κρουστό.
Εμείς σήμερα θα τις συνοδεύσουμε με χωριάτικη σαλάτα, ελίτσες ντάκο και κρασάκι παγωμένο.
Θα χρειαστούμε σαρδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι, ντομάτες φρέσκιες τριμμένες, αμπελόφυλλα και λίγο λάδι.
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις σαρδέλες, τώρα αυτό το κάνουν όλοι οι ψαράδες και στην λαϊκή επίσης, τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Ζεματίζουμε σε λίγο νερό τα αμπελόφυλλα, όπως όταν είναι να κάνουμε ντολμαδάκια, τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο ζουμάκι και τα βάζουμε στεγνά σ ένα πιάτο.
Παίρνουμε ένα φύλλο βάζουμε μέσα μια σαρδέλα και την τυλίγουμε όπως τον ντολμά, αν το φύλλο δεν είναι μεγάλο, τότε βάζουμε δίπλα δίπλα δυο μικρά και τυλίγουμε.
Στρώνουμε ωραία τις τυλιγμένες σαρδέλες στο ταψί που θα τις ψήσουμε, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, ρίχνουμε ότι περίσσεψε μέσα στην λεκάνη μας από την τριμμένη ντομάτα και τα μυριστικά, λίγο ζουμάκι από τα φύλλα που ζεματίσαμε, λίγο λάδι και τιςψήνουμεστους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους και το αμπελόφυλλο να είναι κρουστό.
Εμείς σήμερα θα τις συνοδεύσουμε με χωριάτικη σαλάτα, ελίτσες ντάκο και κρασάκι παγωμένο.