ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δροσιστικός χυμός με ακτινίδιο και τζίντζερ
Υλικά
4 ακτινίδια, + έξτρα φέτες, για το σερβίρισμα
1 μήλο πράσινο
20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
100 γρ. kale, χωρίς το κοτσάνι και το κεντρικό νεύρο
1/2 ματσάκι δυόσμο, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
2 αγγούρια, μεγάλα, καθαρισμένα
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. νερό
πάγο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε το μήλο στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ, το kale, τα φύλλα δυόσμου, τα αγγούρια με τα σπόρια τους, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
Καπακώνουμε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και ξαναχτυπάμε.
Σερβίρουμε με πάγο και 1 φέτα ακτινίδιο σε κάθε ποτήρι.
Πηγή: akispetretzikis.com
4 ακτινίδια, + έξτρα φέτες, για το σερβίρισμα
1 μήλο πράσινο
20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
100 γρ. kale, χωρίς το κοτσάνι και το κεντρικό νεύρο
1/2 ματσάκι δυόσμο, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
2 αγγούρια, μεγάλα, καθαρισμένα
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. νερό
πάγο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε το μήλο στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ, το kale, τα φύλλα δυόσμου, τα αγγούρια με τα σπόρια τους, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
Καπακώνουμε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και ξαναχτυπάμε.
Σερβίρουμε με πάγο και 1 φέτα ακτινίδιο σε κάθε ποτήρι.
Πηγή: akispetretzikis.com