Συστατικά

500 γρ. κιμά γαλοπούλας
3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com