ΓΕΥΣΕΙΣ
15.01.2024 12:35
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστός κορμός παγωτού με βύσσινα
Συστατικά
- 1 λίτρο παγωτό, καϊμάκι
- 4 αβγά, μεγάλα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να αποκτήσει τη μορφή κυλίνδρου με μήκος περίπου 32 εκ.
- Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x35 εκ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και ομογενοποιούμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω προσεκτικά το παντεσπάνι, αφαιρώντας την αρχική λαδόκολλα στην οποία το ψήσαμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Όταν κρυώσει, μοιράζουμε τα βύσσινα πάνω στο παντεσπάνι.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και το ξετυλίγουμε.
- Τοποθετούμε το παγωτό στην άκρη από το παντεσπάνι αφήνοντας ένα κενό 2 εκ.
- Με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το παντεσπάνι γύρω από το παγωτό, μέχρι να το αγκαλιάσει.
- Τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα, κλείνουμε καλά τις άκρες, και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά.
- Ξετυλίγουμε, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
- Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.