Συστατικά

  • 1 λίτρο παγωτό, καϊμάκι
  • 4 αβγά, μεγάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να αποκτήσει τη μορφή κυλίνδρου με μήκος περίπου 32 εκ.
  • Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x35 εκ.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και ομογενοποιούμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 5 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω προσεκτικά το παντεσπάνι, αφαιρώντας την αρχική λαδόκολλα στην οποία το ψήσαμε.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Όταν κρυώσει, μοιράζουμε τα βύσσινα πάνω στο παντεσπάνι.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και το ξετυλίγουμε.
  • Τοποθετούμε το παγωτό στην άκρη από το παντεσπάνι αφήνοντας ένα κενό 2 εκ.
  • Με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το παντεσπάνι γύρω από το παγωτό, μέχρι να το αγκαλιάσει.
  • Τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα, κλείνουμε καλά τις άκρες, και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα

  • Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-8 λεπτά.
  • Ξετυλίγουμε, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
  • Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com