ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστά κολοκυθάκια αλά πίτσα
Συστατικά
- 4 κολοκυθάκια, μεγάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους.
- Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε στο μπολ και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε για 5-7 λεπτά να βράσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που ψήσαμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το τσορίθο.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και σερβίρουμε.