ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγανά τυροπιτάκια με χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης
Συστατικά
3 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
50 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι
50 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. φέτα
ρίγανη, φρέσκια
ρίγανη, ξερή
πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο, για άλειμμα
Για το σερβίρισμα
βασιλικό, φρέσκο
δεντρολίβανο
ρίγανη, φρέσκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το γιαούρτι, το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη φρέσκια ρίγανη, την ξερή ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύουμε. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες από τη μεγάλη πλευρά.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο την κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε σε κάθε λωρίδα μία κοφτή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τα τυλίγουμε διαγώνια για να δημιουργήσουμε ένα τρίγωνο.
Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Στα 10 λεπτά αλλάζουμε θέση στα δύο ταψιά.
Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με φρέσκο βασιλικό, δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com
3 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
50 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι
50 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. φέτα
ρίγανη, φρέσκια
ρίγανη, ξερή
πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο, για άλειμμα
Για το σερβίρισμα
βασιλικό, φρέσκο
δεντρολίβανο
ρίγανη, φρέσκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το γιαούρτι, το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη φρέσκια ρίγανη, την ξερή ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύουμε. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες από τη μεγάλη πλευρά.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο την κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε σε κάθε λωρίδα μία κοφτή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τα τυλίγουμε διαγώνια για να δημιουργήσουμε ένα τρίγωνο.
Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Στα 10 λεπτά αλλάζουμε θέση στα δύο ταψιά.
Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με φρέσκο βασιλικό, δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com