ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το επιδόρπιο του καλοκαιριού: Καρπούζι γεμιστό με μους τυριού
Συστατικά
1 καρπούζι
500 γρ. ανθότυρο
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Για τη μους τυριού
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
Προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ ώστε να χτυπηθεί καλά όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και έπειτα κόβουμε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες πάχους 4 εκ.
Κόβουμε την κάθε φέτα σε περίπου 3 κομμάτια.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε προσεκτικά το εσωτερικό του κάθε κομματιού ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή 2 εκ. και να τη γεμίσουμε με τη μους τυριού. Θέλουμε να μείνει 1 εκ. πάχος από κάθε πλευρά.
Γεμίζουμε με τη μους τυριού και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
1 καρπούζι
500 γρ. ανθότυρο
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Για τη μους τυριού
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
Προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ ώστε να χτυπηθεί καλά όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και έπειτα κόβουμε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες πάχους 4 εκ.
Κόβουμε την κάθε φέτα σε περίπου 3 κομμάτια.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε προσεκτικά το εσωτερικό του κάθε κομματιού ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή 2 εκ. και να τη γεμίσουμε με τη μους τυριού. Θέλουμε να μείνει 1 εκ. πάχος από κάθε πλευρά.
Γεμίζουμε με τη μους τυριού και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.