ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νόστιμο κοτόπουλο φιλέτο με ρύζι και λαχανικά
Με λευκό κρασί και θυμάρι
Υλικά για 5 μερίδες
Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια μπουκιές
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά σούπας καγιέν γλυκιά
2 φύλλα δάφνης
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 κρασοπότηρο νερό
Για το ρύζι
370 γρ ρύζι κίτρινο
800 γρ νερό ζεστό
1/2 ζωμό λαχανικών φρέσκο
Αλάτι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Για τα λαχανικά
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια κύβους
2 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 χούφτα αρακά κατεψυγμένο
7 μέτρια άσπρα μανιτάρια κομμένα ρε ροδέλες
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Για σερβίρισμα
Τυρί τριμμένο
Μαϊντανό
Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά για το κοτόπουλο.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου και πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά αλάτι πιπέρι θυμάρι καγιέν μουστάρδα δάφνη και ανακατεύουμε καλά.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά έως να ασπρίσουν όλα τα κομμάτια. Σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια κοτόπουλου. Στο τέλος αφού μαλακώσουν και αν δε έχει ρουφήξει τα υγρά ξεσκεπάζουμε το τηγάνι. Εμείς θέλουμε ένα μαλακό κρέας με πολύ λίγο ζουμί.
Για το ρύζι
Όσο κάνουμε το κοτόπουλο ετοιμάζουμε και το ρύζι.
Έχουμε ζεστάνει το νερό και έχουμε βάλει μέσα τον ζωμό λαχανικών αλάτι πιπέρι
Σε μεσαία κατσαρόλα αφού τη ζεστάνουμε βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και περνάμε λίγο το ρύζι για ένα λεπτό περίπου.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό γιατί βράζει και κοχλάζει. Προσθέτουμε τη δάφνη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Χωρίς να ταραζουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Θέλουμε να εμφανιστούν τρύπες και στη γεύση να είναι αλτέντε. Αν δεν είναι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Αφού δοκιμάσουμε και είναι έτοιμο το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά να εξατμιστεί το νερό.
Για τα λαχανικά
Ετοιμάζουμε το υλικά
Σε ένα τηγάνι ζεστό ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει ρίχνουμε το καρότο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά μετά βάζουμε και τις πιπεριές για άλλα 3 λεπτά. Αφού μαλακώσουν καλά προσθέτουμε τον αρακά.
Στο τέλος βάζουμε τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ταραζουμε προσεκτικά να μην λιώσουν. Βάζουμε το μαϊντανό και έτοιμο για σερβίρισμα.
Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια μπουκιές
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά σούπας καγιέν γλυκιά
2 φύλλα δάφνης
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 κρασοπότηρο νερό
Για το ρύζι
370 γρ ρύζι κίτρινο
800 γρ νερό ζεστό
1/2 ζωμό λαχανικών φρέσκο
Αλάτι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Για τα λαχανικά
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια κύβους
2 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 χούφτα αρακά κατεψυγμένο
7 μέτρια άσπρα μανιτάρια κομμένα ρε ροδέλες
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Για σερβίρισμα
Τυρί τριμμένο
Μαϊντανό
Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά για το κοτόπουλο.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου και πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά αλάτι πιπέρι θυμάρι καγιέν μουστάρδα δάφνη και ανακατεύουμε καλά.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά έως να ασπρίσουν όλα τα κομμάτια. Σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια κοτόπουλου. Στο τέλος αφού μαλακώσουν και αν δε έχει ρουφήξει τα υγρά ξεσκεπάζουμε το τηγάνι. Εμείς θέλουμε ένα μαλακό κρέας με πολύ λίγο ζουμί.
Για το ρύζι
Όσο κάνουμε το κοτόπουλο ετοιμάζουμε και το ρύζι.
Έχουμε ζεστάνει το νερό και έχουμε βάλει μέσα τον ζωμό λαχανικών αλάτι πιπέρι
Σε μεσαία κατσαρόλα αφού τη ζεστάνουμε βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και περνάμε λίγο το ρύζι για ένα λεπτό περίπου.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό γιατί βράζει και κοχλάζει. Προσθέτουμε τη δάφνη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Χωρίς να ταραζουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Θέλουμε να εμφανιστούν τρύπες και στη γεύση να είναι αλτέντε. Αν δεν είναι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Αφού δοκιμάσουμε και είναι έτοιμο το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά να εξατμιστεί το νερό.
Για τα λαχανικά
Ετοιμάζουμε το υλικά
Σε ένα τηγάνι ζεστό ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει ρίχνουμε το καρότο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά μετά βάζουμε και τις πιπεριές για άλλα 3 λεπτά. Αφού μαλακώσουν καλά προσθέτουμε τον αρακά.
Στο τέλος βάζουμε τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ταραζουμε προσεκτικά να μην λιώσουν. Βάζουμε το μαϊντανό και έτοιμο για σερβίρισμα.