ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αρνάκι στη γάστρα με χυλοπίτες
Με κανέλα και μουστάρδα
Υλικά
1 γαστρα
1 μπουτακι απο αρνακι
λιγη μουσταρδα σε σκονη
1 ξυλακι κανελας
χυλοπιτες
ντοματα φρεσκια 2 ποτηρια τριμ.η ψιλοκομ.ντοματακι κονσερβα
αλατι - πιπερι - λαδι.
Εκτέλεση
Πλενουμε το μπουτακι και το βαζουμε στη γαστρα, το αλατοπιπερωνουμε, το αλοιφουμε με λιγη μουσταρδα (εγω το πασπαλιζω με σκονη μουσταρδας για να μην πηκριζει)
Μπιγουμε το ξυλακι κανελας στο κρεας, ριχνουμε τη μιση δοση ντοματας, το λαδι και βαζουμε τη γαστρα στο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα.
Μετα το βγαζουμε, το γυρναμε απο την αλλη και ριχνουμε την υπολοιπη ντοματα και λιγο νερο και το ξαναψηνουμε για αλλα 20 λεπτα.
Επειτα ριχνουμε τις χυλοπιτες.
Μολις γινουν και οι χυλοπιτες το φαγητο ειναι ετοιμο.
1 γαστρα
1 μπουτακι απο αρνακι
λιγη μουσταρδα σε σκονη
1 ξυλακι κανελας
χυλοπιτες
ντοματα φρεσκια 2 ποτηρια τριμ.η ψιλοκομ.ντοματακι κονσερβα
αλατι - πιπερι - λαδι.
Εκτέλεση
Πλενουμε το μπουτακι και το βαζουμε στη γαστρα, το αλατοπιπερωνουμε, το αλοιφουμε με λιγη μουσταρδα (εγω το πασπαλιζω με σκονη μουσταρδας για να μην πηκριζει)
Μπιγουμε το ξυλακι κανελας στο κρεας, ριχνουμε τη μιση δοση ντοματας, το λαδι και βαζουμε τη γαστρα στο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα.
Μετα το βγαζουμε, το γυρναμε απο την αλλη και ριχνουμε την υπολοιπη ντοματα και λιγο νερο και το ξαναψηνουμε για αλλα 20 λεπτα.
Επειτα ριχνουμε τις χυλοπιτες.
Μολις γινουν και οι χυλοπιτες το φαγητο ειναι ετοιμο.