ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρμπονάρα με λευκό κρασί
Με παρμεζάνα
Υλικά
Σπαγγέτι 500 γρ
Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Μπέικον 200 γρ καπνιστό κομμένο σε κύβους
Λευκό κρασί 1 ποτηράκι
Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
Κρέμα γάλακτος 120 γρ
Βούτυρο λίγο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί τους και πάντα το γούστο του καθενός. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα υλικά του τηγανιού, τα ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά όλα μαζί για μερικά λεπτά και προσθέτουμε στην μακαρονάδα μας τα υλικά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σπαγγέτι 500 γρ
Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Μπέικον 200 γρ καπνιστό κομμένο σε κύβους
Λευκό κρασί 1 ποτηράκι
Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
Κρέμα γάλακτος 120 γρ
Βούτυρο λίγο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί τους και πάντα το γούστο του καθενός. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα υλικά του τηγανιού, τα ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά όλα μαζί για μερικά λεπτά και προσθέτουμε στην μακαρονάδα μας τα υλικά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.