Η λατρεμένη σε όλους μας μπριζόλα , ζουμερή και λαχταριστή με τηγανιτές πατάτες και μία λαχταριστή σάλτσα, υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση και να προσφέρει μία...ένοχη απόλαυση.
Τα υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 κιλό πατάτες
λάδι για το τηγάνισμα
ανθό αλατιού
πιπέρι χοντροσπασμένο
Για τη σάλτσα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
½ κουτ. σούπας εστραγκόν
¼ φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
100ml ελαιόλαδο
Η διαδικασία
Ετοιμάζετε τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε και τυλίγετε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις κόβετε σε μπουκιές. Στη συνέχεια, τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ετοιμάζετε τις μπριζόλες: Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο που έχει «κάψει» αρκετά ή στο γκριλ.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα, γαρνίρετε με φυλλαράκια της επιλογής σας, πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και σερβίρετε, συνοδεύοντας με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.