Μία...safe επιλογή μας , το λατρεμένο μας κοτόπουλο, με κεφαλοτύρι και μπίρα για ένα γεύμα που δε θα μπορεί κανείς να πει όχι!
Τα υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπίρα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η διαδικασία
Λιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο και την ανακατεύετε με 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το υπόλοιπο σκόρδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις απλώνετε σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου.
Πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου, περιχύνετε με λίγη από την μπίρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζετε, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα μπούτια και ανακατεύοντας τις πατάτες όποτε είναι απαραίτητο.