ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστή πίτσα μαργαρίτα αλά στρόμπολι
Απλή και λίτη, συναρπάζει και σε αυτήν την εκδοχή!
Απλή και λίτη, συναρπάζει και σε αυτήν την εκδοχή!
Τα υλικά
Για τη ζύμη
Για τη σάλτσα
Για τη γέμιση
Οι οδηγίες
Καλή απόλαυση!
Τα υλικά
Για τη ζύμη
- 700γρ. αλεύρι για πίτσα τύπου 00 (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
- 8γρ. ξηρή μαγιά
- 20γρ. ζάχαρη
- 12γρ. αλάτι
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 360ml χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα
- 1 κουτί ντοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ
- ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
- ½ καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό ή μια πρέζα αποξηραμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
- 3 ντομάτες, σε μέτριες φέτες
- 400γρ. μοτσαρέλα, γκούντα ή γραβιέρα,σε φέτες
Οι οδηγίες
- Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνετε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή και λεία ζύμη. Τη χωρίζετε σε τρεις ίσες μπάλες, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον βασιλικό) για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Τη μεταφέρετε στο μούλτι, προσθέτετε τον βασιλικό και ελάχιστο αλατοπίπερο και την πολτοποιείτε.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220pC στον αέρα. Ανοίγετε την κάθε μπάλα ζύμης σε οβάλ σχήμα (σαν βάρκα) ή ορθογώνιο, μοιράζετε τη σάλτσα και την απλώνετε καλά με ένα κουτάλι. Από πάνω απλώνετε τις ντομάτες και, τέλος, το τυρί. Τυλίγετε (ρολό) και κλείνουμε την κάτω ένωση αλείφοντας με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη. Γυρνάτε τις πλάγιες ενώσεις προς τα κάτω πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας. Χαράζετε ελαφρώς και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. Αφήνετε 5 λεπτά να χλιάνουν, κόβετε και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!