ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστμα μπράουνις σε ξυλάκι σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου
Συστατικά
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά, μέτρια
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
- 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο + έξτρα για τη λαδόκολλα
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- χρυσή κρυσταλλική ζάχαρη
- ζάχαρη καστανή
- κας-κας αστεράκια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντάς τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Τέλος, προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτα και ανακατεύουμε για πολύ λίγο. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
- Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε τριγωνακια και τοποθετούμε ένα ξυλάκι από κάτω.
- Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βαζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μια μικρή τρύπα μπροστά και απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στα “δεντράκια” σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλουμε.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά.