ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστιμες μελιτζάνες στο φούρνο με ξυνομυζήθρα
Αυτή η συνταγή είναι μια γρήγορη, εύκολη, οικονομική και πολύ χορταστική πρόταση και για όσους και όσες κάνουν δίαιτα η προσέχουν λίγο.
Να σας πω τι θα χρειαστούμε πρώτα, τέσσερις πέντε μελιτζάνες μακρόστενες, δυο τρεις πατάτες, λίγο μαιδανό, λίγο ξερό κρεμμύδι, μερικέςντομάτεςψιλοκομμένες,κόκκινηπιπεριά,αλάτι,πιπέρι και λίγολάδι, εγώ έβαλα κι ένα κύβο λαχανικών φρέσκο.
Επίσης θα χρειαστούμε ξυνομυζήθρα, μπορείτε να βάλετε και μανούρι, αφού το θρυμματίσετεμε ένα πιρούνι.
Θα κάνετεπρώτα σ ένα κατσαρολάκι την σάλτσα με τα υλικά και θα την αφήσετε να βράσει.
Μετα θα χαράξετε τις μελιτζάνες και θα τις ψήσετεσκέτες στον φούρνο να μαλακώσουν μαζί με τις πατάτες που τις έχετε χοντροκομμένες και την πιπεριά την κόκκινη κομμένη κομμάτια .
Στρώνετε σ ένα ταψάκι τις μελιτζάνεςανοιχτές και βάζετε μέσα στην κοιλιά τους ένα κομμάτι πιπεριάς, το τυρί που έχετε επιλέξει, βάζετε από πάνω τις ψημένες πατάτες και τα περιχύνετε με την σάλτσα.
Τις βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιάώρα σκεπασμένες για να μην ξεραθούν και είναι έτοιμες.
Τις σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι, ελίτσες κι ένα κρασάκι της αρεσκείας σας.
Να σας πω τι θα χρειαστούμε πρώτα, τέσσερις πέντε μελιτζάνες μακρόστενες, δυο τρεις πατάτες, λίγο μαιδανό, λίγο ξερό κρεμμύδι, μερικέςντομάτεςψιλοκομμένες,κόκκινηπιπεριά,αλάτι,πιπέρι και λίγολάδι, εγώ έβαλα κι ένα κύβο λαχανικών φρέσκο.
Επίσης θα χρειαστούμε ξυνομυζήθρα, μπορείτε να βάλετε και μανούρι, αφού το θρυμματίσετεμε ένα πιρούνι.
Θα κάνετεπρώτα σ ένα κατσαρολάκι την σάλτσα με τα υλικά και θα την αφήσετε να βράσει.
Μετα θα χαράξετε τις μελιτζάνες και θα τις ψήσετεσκέτες στον φούρνο να μαλακώσουν μαζί με τις πατάτες που τις έχετε χοντροκομμένες και την πιπεριά την κόκκινη κομμένη κομμάτια .
Στρώνετε σ ένα ταψάκι τις μελιτζάνεςανοιχτές και βάζετε μέσα στην κοιλιά τους ένα κομμάτι πιπεριάς, το τυρί που έχετε επιλέξει, βάζετε από πάνω τις ψημένες πατάτες και τα περιχύνετε με την σάλτσα.
Τις βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιάώρα σκεπασμένες για να μην ξεραθούν και είναι έτοιμες.
Τις σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι, ελίτσες κι ένα κρασάκι της αρεσκείας σας.