ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στον φούρνο
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
φέτες λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
πηγή: akispetretzikis.com
Για το κοτόπουλο
- 1.200 γρ. κοτόπουλο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 σκ. σκόρδο
ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
φέτες λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην επιφάνεια εργασίας, βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά, και το ανοίγουμε σε πεταλούδα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ένα ταψί με σχάρα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά οι γλυκοπατάτες.
- Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε.
- Ψήνουμε στον φούρνο τα τελευταία 30-40 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο.
- Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και φέτες λεμονιού.
πηγή: akispetretzikis.com