ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη και νόστιμη σούπα μυριστικών με φιδέ
Το κρύο θέλει ζεστές σούπες…
Αυτή την σούπα μυριστικών, συνήθως την φτιάχνω με ένα έτοιμο τραχανά που αγοράζω από την Αρκαδία και λέγεται πικάντικος, τα έχει όλα μέσα και δεν χρειάζεται να ρίξουμε τίποτα ούτε λάδι αν δεν θέλουμε, βράζει πολύ γρήγορα και όταν σερβίρουμε απλά ρίχνουμε λίγο λεμόνι που του πάει πολύ.
Όμως επειδή δεν έχουμε αυτόν τον τραχανά και απορώ γιατί αυτά τα Αρκαδικά προϊόντα που είναι εξαιρετικά δεν έχουν βγει στα μεγάλασούπερμάρκετ, μπορούμε να τον φτιάξουμε με μυριστικά που έχουμε στην κουζίνα μας και με κάποιο ζυμαρικό του γουστου μας, όπως φιδέ η κουσκουσάκι η πεπονάκι.
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, μαιδανό, όλα ξερά, λίγο λάδι και αν το θέλετε λίγο πιο πικάντικο, ρίχνετε μια ξερή τσούσκα κόκκινη πιπεριά, που όταν τελειώσει το φαγητό την βγάζετε και την πετάτε.
Αφήνουμε να βράσουν όλα αυτά περίπου ένα τέταρτο, τότε ρίχνουμε τον φιδέ και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή, δεν θέλει πολύ ώρα, σε είκοσι λεπτά είναι έτοιμος.
Η σούπα είναι καλύτερη αν μείνει μετά το βράσιμο καμιά ώρα.
Να λοιπόν που μπορούμε να φάμε ωραιότατα, ελαφρά, νόστιμα και υγιεινά.
Αυτή την σούπα μυριστικών, συνήθως την φτιάχνω με ένα έτοιμο τραχανά που αγοράζω από την Αρκαδία και λέγεται πικάντικος, τα έχει όλα μέσα και δεν χρειάζεται να ρίξουμε τίποτα ούτε λάδι αν δεν θέλουμε, βράζει πολύ γρήγορα και όταν σερβίρουμε απλά ρίχνουμε λίγο λεμόνι που του πάει πολύ.
Όμως επειδή δεν έχουμε αυτόν τον τραχανά και απορώ γιατί αυτά τα Αρκαδικά προϊόντα που είναι εξαιρετικά δεν έχουν βγει στα μεγάλασούπερμάρκετ, μπορούμε να τον φτιάξουμε με μυριστικά που έχουμε στην κουζίνα μας και με κάποιο ζυμαρικό του γουστου μας, όπως φιδέ η κουσκουσάκι η πεπονάκι.
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, μαιδανό, όλα ξερά, λίγο λάδι και αν το θέλετε λίγο πιο πικάντικο, ρίχνετε μια ξερή τσούσκα κόκκινη πιπεριά, που όταν τελειώσει το φαγητό την βγάζετε και την πετάτε.
Αφήνουμε να βράσουν όλα αυτά περίπου ένα τέταρτο, τότε ρίχνουμε τον φιδέ και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή, δεν θέλει πολύ ώρα, σε είκοσι λεπτά είναι έτοιμος.
Η σούπα είναι καλύτερη αν μείνει μετά το βράσιμο καμιά ώρα.
Να λοιπόν που μπορούμε να φάμε ωραιότατα, ελαφρά, νόστιμα και υγιεινά.