ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νόστιμο κριθαρότο φούρνου με λουκάνικα και λαχανικά
Μια ωραία πρόταση για μεσημεριανό η για δείπνο, εύκολη, γευστική και οικονομική, θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε 3-4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, 1-2 πράσινες πιπεριές, 2 καρότα,1 κύβο λαχανικών, μισό ποτήρι λευκό κρασί, η ότι έχετε, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, 300-350 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο, 400 γρ τομάτα στον τρίφτη.
Κόβω σε λεπτές ροδέλες τα λουκάνικα, τις πιπεριές κ τα καρότα σε κυβάκια.
Σε λίγο λάδι ροδίζω τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνω τις πιπεριές κ τα καρότα, τα ροδίζω λίγο ακόμα για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα σβήνω με το λευκό κρασί.
Βάζω νερό, τον κύβο, πιπέρι, τη ντομάτα και τ αφήνω να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Κλείνω το μάτι και αδειάζω τη σάλτσα σε ένα πυρέξ ή ταψί, προσθέτω το κριθαράκι, ανακατεύω και το αφήνω να ψηθεί για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Η συνταγή είναι της Μαρίας Σουλαδάκη
Κόβω σε λεπτές ροδέλες τα λουκάνικα, τις πιπεριές κ τα καρότα σε κυβάκια.
Σε λίγο λάδι ροδίζω τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνω τις πιπεριές κ τα καρότα, τα ροδίζω λίγο ακόμα για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα σβήνω με το λευκό κρασί.
Βάζω νερό, τον κύβο, πιπέρι, τη ντομάτα και τ αφήνω να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Κλείνω το μάτι και αδειάζω τη σάλτσα σε ένα πυρέξ ή ταψί, προσθέτω το κριθαράκι, ανακατεύω και το αφήνω να ψηθεί για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Η συνταγή είναι της Μαρίας Σουλαδάκη