Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 50γρ. μέλι
  • 50γρ. μουστάρδα
  • 300ml χυμό πορτοκαλιού
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 20ml έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Oδηγίες παρασκευής

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το μέλι με τη μουστάρδα και 40ml χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μίγμα του μελιού που ετοιμάσατε.

Τοποθετείτε τις πατάτες, το σκόρδο και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, αλατοπιπερώνετε, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Ψήνετε το φαγητό για 45-50 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθούν οι πατάτες. Αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρετε ζεστό.

Καλή απόλαυση!