ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολα σοκολατάκια με τρία υλικά
Το πιο ωραίο γλύκισμα
Υλικά
Ξηρούς καρπούς ανάλατους 500 γρ (ότι προτιμάει ο καθένας)
Κουβερτούρα 500 γρ
Κονιάκ 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ
Οδηγίες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε, όπως καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα ανάλατα. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και τους βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά, ουσιαστικά να καβουρδιστούν. Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετούμε μέσα ένα μικρότερο κατσαρολάκι για να λιώσουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η σοκολάτα λιώσει προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα σοκολατάκια που τα έχουμε βγάλει προσεκτικά από την κατσαρόλα με ένα κουτάλι (χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχήμα) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα και άλλα.
Ξηρούς καρπούς ανάλατους 500 γρ (ότι προτιμάει ο καθένας)
Κουβερτούρα 500 γρ
Κονιάκ 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ
Οδηγίες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε, όπως καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα ανάλατα. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και τους βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά, ουσιαστικά να καβουρδιστούν. Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετούμε μέσα ένα μικρότερο κατσαρολάκι για να λιώσουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η σοκολάτα λιώσει προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα σοκολατάκια που τα έχουμε βγάλει προσεκτικά από την κατσαρόλα με ένα κουτάλι (χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχήμα) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα και άλλα.