ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυροκαυτερή: Η πιο απλή συνταγή
Για τους λάτρεις του πικάντικου
Υλικά
Τυρί φέτα 250 γρ
Γιαούρτι 1 φλυτζάνι του καφέ
Ανθότυρο 300 γρ
Τυρί κατίκι 200 γρ
Πιπεριά πράσινη καυτερή 1
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
Πάπρικα γλυκιά ελάχιστο
Οδηγίες
Βάζετε την πιπεριά στο φούρνο , την ψήνετε λίγο , αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε την φλούδα και τα σπόρια. Κόβετε την πιπεριά σε κομματάκια και την πολτοποιείτε. Βάζετε σε μια λεκάνη την φέτα και την λιώνετε με το πιρούνι , προσθέτετε το γιαούρτι , το ανθότυρο , το κατίκι , την πιπεριά , το λάδι το ξύδι και λίγο αλάτι και το ανακατεύετε. Βάζετε την τυροκαυτερή σε μπολ και την πασπαλίζετε με την πάπρικα.
Τυρί φέτα 250 γρ
Γιαούρτι 1 φλυτζάνι του καφέ
Ανθότυρο 300 γρ
Τυρί κατίκι 200 γρ
Πιπεριά πράσινη καυτερή 1
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
Πάπρικα γλυκιά ελάχιστο
Οδηγίες
Βάζετε την πιπεριά στο φούρνο , την ψήνετε λίγο , αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε την φλούδα και τα σπόρια. Κόβετε την πιπεριά σε κομματάκια και την πολτοποιείτε. Βάζετε σε μια λεκάνη την φέτα και την λιώνετε με το πιρούνι , προσθέτετε το γιαούρτι , το ανθότυρο , το κατίκι , την πιπεριά , το λάδι το ξύδι και λίγο αλάτι και το ανακατεύετε. Βάζετε την τυροκαυτερή σε μπολ και την πασπαλίζετε με την πάπρικα.