ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυγά φούρνου με γλυκοπατάτες και παρμεζάνα
Μια ωραία πρόταση για συνοδευτικό στο τραπέζι μας
Υλικά
Αυγά 5 τεμ
Γλυκοπατάτες 2 τεμ
Παρμεζάνα 3 κουταλιές σούπας τριμμένη
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις γλυκοπατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι κι ανακατεύουμε καλά. Τις βάζουμε σε τηγάνι που μπορεί να μπει σε φούρνο διαφορετικά σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναψήνουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.
Αυγά 5 τεμ
Γλυκοπατάτες 2 τεμ
Παρμεζάνα 3 κουταλιές σούπας τριμμένη
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις γλυκοπατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι κι ανακατεύουμε καλά. Τις βάζουμε σε τηγάνι που μπορεί να μπει σε φούρνο διαφορετικά σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναψήνουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.