ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρουασάν σοκολάτας: Η πιο εύκολη συνταγή
Τα αγαπούν όλοι γιατί έχουν υπέροχη γεύση
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Αυγό 1
Νωπή μαγιά 50 γρ
Γάλα 1 ποτήρι
Βούτυρο 125 γρ
Ζάχαρη 3 κουτ σούπας
Αλάτι 1 κουτ γλυκού κοφτό
Πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί χλιαρή
Ελαιόλαδο 1 κουτ γλυκού κοφτό
Οδηγίες
Λιώνουμε την μαγιά με χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (το βούτυρο λιωμένο & την μάγια που έχει φουσκώσει) τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά . Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη αφού την χωρίσαμε σε μπάλες και την κόβουμε στα 4 (δηλαδή τρίγωνα), τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν είναι ακόμη χλιαρά τα γεμίζουμε από το πλάι με την πραλίνα χλιαρή βάζοντας την σε κορν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Αυγό 1
Νωπή μαγιά 50 γρ
Γάλα 1 ποτήρι
Βούτυρο 125 γρ
Ζάχαρη 3 κουτ σούπας
Αλάτι 1 κουτ γλυκού κοφτό
Πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί χλιαρή
Ελαιόλαδο 1 κουτ γλυκού κοφτό
Οδηγίες
Λιώνουμε την μαγιά με χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (το βούτυρο λιωμένο & την μάγια που έχει φουσκώσει) τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά . Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη αφού την χωρίσαμε σε μπάλες και την κόβουμε στα 4 (δηλαδή τρίγωνα), τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν είναι ακόμη χλιαρά τα γεμίζουμε από το πλάι με την πραλίνα χλιαρή βάζοντας την σε κορν