ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζυμαρικά στο φούρνο με κιμά κοτόπουλου
Με κεφαλογραβιέρα και δυόσμο
Υλικά:
1 πακέτο τριβελάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
10 ροδέλες ντομάτας
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κανελόξυλο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζετε το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό 1-2 λιγότερα λεπτά από τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνετε και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το δυόσμο.
Σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τον κιμά για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνετε τον κιμά να βράσει.Είναι σημαντικό ο κιμάς να διατηρήσει λίγα από τα υγρά του και να μη στεγνώσει.
Απλώνετε το τριβελάκι σε ένα ταψί και προσθέτετε από πάνω τον κιμά. Στη συνέχεια στρώνετε τις ροδέλες ντομάτας και ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ζάχαρη και ρίγανη. Ψήνετε το φαγητό σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
1 πακέτο τριβελάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
10 ροδέλες ντομάτας
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κανελόξυλο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζετε το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό 1-2 λιγότερα λεπτά από τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνετε και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το δυόσμο.
Σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τον κιμά για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνετε τον κιμά να βράσει.Είναι σημαντικό ο κιμάς να διατηρήσει λίγα από τα υγρά του και να μη στεγνώσει.
Απλώνετε το τριβελάκι σε ένα ταψί και προσθέτετε από πάνω τον κιμά. Στη συνέχεια στρώνετε τις ροδέλες ντομάτας και ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ζάχαρη και ρίγανη. Ψήνετε το φαγητό σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.