ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γαλατόπιτα με κανέλα και καστανή ζάχαρη
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού
Συστατικά
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C. Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C. Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.