ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η πιο εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα
Με φέτα, κασέρι και σάλτσα τομάτας
Τι θα χρειαστείτε:
Δύο φύλλα σφολιάτας κουρού
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες κασέρι
Τυρί φέτα τριμμένη (περίπου δύο – τρεις χούφτες)
Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ (ό,τι προτιμάτε)
Λίγο βασιλικό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας με τον βασιλικό. Την ποσότητα μπορείτε να την υπολογίσετε έτσι ώστε να αλείψετε το κάθε φύλλο της ζύμης με το μείγμα. Ξεδιπλώνετε το ένα φύλλο κουρού και με ένα κουτάλι της σούπας, αλείφετε με τη σάλτσα.
Βάζετε τρεις φέτες κασέρι στο πάνω μέρος και άλλες τρεις στο κάτω. Πάνω από τις φέτες του τυριού και λίγο πιο κάτω από τη μέση τους, τοποθετείτε τις φέτες του ζαμπόν, τρεις πάνω και τρεις κάτω. Στη συνέχεια παίρνετε μία χούφτα τυρί φέτα και πασπαλίζετε πάνω από τις φέτες των αλλαντικών.
Από την μεγαλύτερη πλευρά της ζύμης τυλίγετε ρολό και κλείνετε τις άκρες. Κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο της ζύμης.
Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, βάζετε πάνω τα ρολά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Δύο φύλλα σφολιάτας κουρού
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες κασέρι
Τυρί φέτα τριμμένη (περίπου δύο – τρεις χούφτες)
Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ (ό,τι προτιμάτε)
Λίγο βασιλικό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας με τον βασιλικό. Την ποσότητα μπορείτε να την υπολογίσετε έτσι ώστε να αλείψετε το κάθε φύλλο της ζύμης με το μείγμα. Ξεδιπλώνετε το ένα φύλλο κουρού και με ένα κουτάλι της σούπας, αλείφετε με τη σάλτσα.
Βάζετε τρεις φέτες κασέρι στο πάνω μέρος και άλλες τρεις στο κάτω. Πάνω από τις φέτες του τυριού και λίγο πιο κάτω από τη μέση τους, τοποθετείτε τις φέτες του ζαμπόν, τρεις πάνω και τρεις κάτω. Στη συνέχεια παίρνετε μία χούφτα τυρί φέτα και πασπαλίζετε πάνω από τις φέτες των αλλαντικών.
Από την μεγαλύτερη πλευρά της ζύμης τυλίγετε ρολό και κλείνετε τις άκρες. Κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο της ζύμης.
Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, βάζετε πάνω τα ρολά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.