ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγωτό πεπόνι
Ένα πολύ ιδιαίτερο και δροσιστικό παγωτό
Υλικά
300 γρ. πεπόνι ώριμο, καθαρισμένο, πολτοποιημένο
500 γρ. γάλα πλήρες
2 μπαστουνάκια βανίλιας
6 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβετε τα μπαστουνάκια βανίλιας εγκάρσια και αδειάζετε τα σποράκια στο γάλα. Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια και τα μπαστουνάκια της μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 30’. Αφαιρείτε τα μπαστουνάκια.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα καθαρό κατσαρολάκι. Ανακατεύετε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) για 1 ώρα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Την ανακατεύετε καλά με τη δροσερή κρέμα αυγών-γάλακτος και το πολτοποιημένο πεπόνι. Βάζετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Σκεπάζετε με μεμβράνη.
Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
300 γρ. πεπόνι ώριμο, καθαρισμένο, πολτοποιημένο
500 γρ. γάλα πλήρες
2 μπαστουνάκια βανίλιας
6 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβετε τα μπαστουνάκια βανίλιας εγκάρσια και αδειάζετε τα σποράκια στο γάλα. Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια και τα μπαστουνάκια της μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 30’. Αφαιρείτε τα μπαστουνάκια.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα καθαρό κατσαρολάκι. Ανακατεύετε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) για 1 ώρα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Την ανακατεύετε καλά με τη δροσερή κρέμα αυγών-γάλακτος και το πολτοποιημένο πεπόνι. Βάζετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Σκεπάζετε με μεμβράνη.
Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.