ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τηγανίτες με κολοκυθάκια και ντιπ γιαουρτιού
Με άνηθο και παρμεζάνα
Υλικά
2 φλιτζάνια κολοκυθάκια τριμμένα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
1/3 του φλυτζανιού φέτα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε για 10'σε σουρωτήρι. Τα στύβετε πολύ καλά για να αφαιρέσετε τα υγρά τους. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα αυγά, τον άνηθο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τα τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ξεχωριστό μπολ.
Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των κολοκυθιών και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το μείγμα με κουταλιές που να απέχουν μεταξύ τους. Μόλις πήξουν οι τηγανίτες και χρυσίσουν από τη μια μεριά, τις γυρνάτε να ψηθούν κι απ' την άλλη.
Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε. Σερβίρετε με τζατζίκι ή άλλο ντιπ γιαουρτιού, σαν αυτό που σας προτείνουμε παραπάνω..
2 φλιτζάνια κολοκυθάκια τριμμένα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
1/3 του φλυτζανιού φέτα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε για 10'σε σουρωτήρι. Τα στύβετε πολύ καλά για να αφαιρέσετε τα υγρά τους. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα αυγά, τον άνηθο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τα τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ξεχωριστό μπολ.
Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των κολοκυθιών και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το μείγμα με κουταλιές που να απέχουν μεταξύ τους. Μόλις πήξουν οι τηγανίτες και χρυσίσουν από τη μια μεριά, τις γυρνάτε να ψηθούν κι απ' την άλλη.
Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε. Σερβίρετε με τζατζίκι ή άλλο ντιπ γιαουρτιού, σαν αυτό που σας προτείνουμε παραπάνω..