ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βeignets: Τα γλυκά πιτάκια της ταινίας «The Princess and the Frog» που λατρεύουν τα παιδιά
Τι θα χρειαστείτε
250 γρ. αλεύρι
100 ml γάλα
3 αυγά
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 καψουλάκι βανίλια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγα, ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο σε μαλακή μορφή. Οταν γίνει μια ζύμη ομοιογενής τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και το κόβουμε σε στενές λωρίδες, περίπου 10Χ3 εκ.
Τηγανίζουμε τα μπενιέ σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα ραντίζουμε με άχνη ή με ανθόνερο.
250 γρ. αλεύρι
100 ml γάλα
3 αυγά
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 καψουλάκι βανίλια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγα, ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο σε μαλακή μορφή. Οταν γίνει μια ζύμη ομοιογενής τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και το κόβουμε σε στενές λωρίδες, περίπου 10Χ3 εκ.
Τηγανίζουμε τα μπενιέ σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα ραντίζουμε με άχνη ή με ανθόνερο.