ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστό παστίτσιο με κιμά, πολύχρωμες πιπεριές και μανιτάρια
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Ένα πολύ ωραίο, γευστικό πιάτο θα κάνουμε σήμερα, ας δούμε τι θα χρειαστούμε…
Ένα πακέτο λιγκουίνι ή μακαρόνια Νο5, η ότι είναι του γούστου σας, μισό κιλό κιμά, τρεις ντομάτες, τρεις πιπεριές, πράσινη, κίτρινη και μια κόκκινη, ένα πακέτο μανιτάρια ψιλοκομμένα, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι, αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο, δυο φύλλα δάφνης, τυρί τριμμένο, μπεσαμέλ και λίγο λάδι.
Οδηγίες βήμα βήμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά, για να τον τσιγαρίσουμε με λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι και να τον σβήσουμε με ένα ποτηράκι κρασί, αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο την δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Όση ώρα βράζουν αυτά εμείς βράζουμε τα μακαρόνια, να κρατάνε λίγο, αφού θα μπουν στον φούρνο, αφού τα σουρώσουμε, τα λαδώνουμε λίγο για να μην κολλήσουν, σ ένα πυρέξ λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά τριμμένη, βάζουμε λίγα μακαρόνια να καλύψουν τον πάτο και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο πάλι.
Για την μπεσαμέλ, έχετε δυο επιλογές, ή την φτιάχνετε εσείς, η παίρνετε την έτοιμη και οι δυο μια χαρά είναι, σκεπάζετε το φαγητό λοιπόν με μπεσαμέλ, όχι παχιά στρώση, πασπαλίζετε με τυρί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου να μην στεγνώσει, το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και έτοιμο.
Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και παγωμένο κρασάκι.
Αμέσως μετά, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ,
Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι λίγο λάδι η βούτυρο να κάψει, εγώ βάζω πάντα λάδι, ρίξτε μέσα τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες, αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, για να μην σβολιάσει, αμέσως μετά ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, μετά, χτυπάτε δυο αυγά καλά και τα ρίχνετε μέσα, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν, βάλτε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο τυρί τριμμένο κι έτοιμη.
Ένα πακέτο λιγκουίνι ή μακαρόνια Νο5, η ότι είναι του γούστου σας, μισό κιλό κιμά, τρεις ντομάτες, τρεις πιπεριές, πράσινη, κίτρινη και μια κόκκινη, ένα πακέτο μανιτάρια ψιλοκομμένα, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι, αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο, δυο φύλλα δάφνης, τυρί τριμμένο, μπεσαμέλ και λίγο λάδι.
Οδηγίες βήμα βήμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά, για να τον τσιγαρίσουμε με λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι και να τον σβήσουμε με ένα ποτηράκι κρασί, αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο την δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Όση ώρα βράζουν αυτά εμείς βράζουμε τα μακαρόνια, να κρατάνε λίγο, αφού θα μπουν στον φούρνο, αφού τα σουρώσουμε, τα λαδώνουμε λίγο για να μην κολλήσουν, σ ένα πυρέξ λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά τριμμένη, βάζουμε λίγα μακαρόνια να καλύψουν τον πάτο και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο πάλι.
Για την μπεσαμέλ, έχετε δυο επιλογές, ή την φτιάχνετε εσείς, η παίρνετε την έτοιμη και οι δυο μια χαρά είναι, σκεπάζετε το φαγητό λοιπόν με μπεσαμέλ, όχι παχιά στρώση, πασπαλίζετε με τυρί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου να μην στεγνώσει, το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και έτοιμο.
Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και παγωμένο κρασάκι.
Αμέσως μετά, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ,
Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι λίγο λάδι η βούτυρο να κάψει, εγώ βάζω πάντα λάδι, ρίξτε μέσα τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες, αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, για να μην σβολιάσει, αμέσως μετά ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, μετά, χτυπάτε δυο αυγά καλά και τα ρίχνετε μέσα, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν, βάλτε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο τυρί τριμμένο κι έτοιμη.