ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κέικ με χαλβά και μήλο
Ένα απίθανο κέικ για όσους αγαπούν το χαλβά
Υλικά:
1 φαρίνα (500γρ)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
300 γρ χαλβά εμπορίου (όποια γεύση θέλουμε)
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε και τα μήλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Είναι προτιμότερο αυτό το κεκάκι να ψηθεί σε ταψί και όχι σε φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 45-50′ περίπου.
1 φαρίνα (500γρ)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
300 γρ χαλβά εμπορίου (όποια γεύση θέλουμε)
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε και τα μήλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Είναι προτιμότερο αυτό το κεκάκι να ψηθεί σε ταψί και όχι σε φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 45-50′ περίπου.