ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστιμα τρουφάκια
Ένα γλυκάκι για όλε ς τις περιστάσεις
Υλικά
Φυτικό βούτυρο 1/2 κεσεδάκι
Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
Γάλα 500 ml
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Καρύδια 4 ποτήρια νερού ψίχα (ή αμύγδαλα)
Τρούφα σοκολάτας 1/2 φλυτζάνι (ίσως χρειαστεί & λίγο παραπάνω)
Οδηγίες
Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα καρυδιού ( ή αμύγδαλα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός της τρούφας και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας , το πλάθουμε μπαλάκια (είτε μικρά είτε λίγο πιο μεγάλα) και τα περνάμε στην τρούφα την οποία την έχουμε απλώσει σε έναν δίσκο ή πιάτο. Καλό είναι η τρούφα να καλύψει όλη την επιφάνεια της μπάλας που πλάσαμε. Αφού τα περάσουμε όλα τα μπαλάκια από την τρούφα τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα ( 2 ώρες) ώστε να σφίξει το μείγμα μας και είναι έτοιμα για κέρασμα!
Φυτικό βούτυρο 1/2 κεσεδάκι
Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
Γάλα 500 ml
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Καρύδια 4 ποτήρια νερού ψίχα (ή αμύγδαλα)
Τρούφα σοκολάτας 1/2 φλυτζάνι (ίσως χρειαστεί & λίγο παραπάνω)
Οδηγίες
Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα καρυδιού ( ή αμύγδαλα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός της τρούφας και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας , το πλάθουμε μπαλάκια (είτε μικρά είτε λίγο πιο μεγάλα) και τα περνάμε στην τρούφα την οποία την έχουμε απλώσει σε έναν δίσκο ή πιάτο. Καλό είναι η τρούφα να καλύψει όλη την επιφάνεια της μπάλας που πλάσαμε. Αφού τα περάσουμε όλα τα μπαλάκια από την τρούφα τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα ( 2 ώρες) ώστε να σφίξει το μείγμα μας και είναι έτοιμα για κέρασμα!