ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γλυκό μαύρης σοκολάτας με κανέλα
Καταπληκτικό γλυκό για όσους αγαπούν την πικρή σοκολάτα
Υλικά
1 πλάκα μαύρης σοκολάτας, καλής ποιότητας 40, 50 ή 72% κακάο (125 γρ.), ανάλογα με το πόσο σας αρέσει η πικρή σοκολάτα
1 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή μαλακή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι και λίγο για τη φόρμα
1 κουτ. σούπας κακάο
1 αυγό
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων, επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχετε συχνά τη σοκολάτα γιατί καίγεται εύκολα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα αυγών ή ένα πηρούνι. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο μαζί και το ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύοντας, ρίχνετε το αυγό (ολόκληρο) και τα μπαχαρικά. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
1 πλάκα μαύρης σοκολάτας, καλής ποιότητας 40, 50 ή 72% κακάο (125 γρ.), ανάλογα με το πόσο σας αρέσει η πικρή σοκολάτα
1 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή μαλακή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι και λίγο για τη φόρμα
1 κουτ. σούπας κακάο
1 αυγό
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων, επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχετε συχνά τη σοκολάτα γιατί καίγεται εύκολα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα αυγών ή ένα πηρούνι. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο μαζί και το ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύοντας, ρίχνετε το αυγό (ολόκληρο) και τα μπαχαρικά. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.