ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη και νόστιμη σπιτική συνταγή για πατατοσαλάτα
Δείτε πώς θα την φτιάξετε
Ελαφρύ, γευστικό, υγιεινό και οικονομικό, μια εύκολη πρόταση για κάθε ώρα…
Πάμε να την φτιάξουμε λοιπόν…
Θα χρειαστούμε πατάτες, λάδι, ξύδι, δυο αυγά βραστά, λίγες ελιές, κάπαρη, λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό, λίγα σπυριά καλαμπόκι και αν έχετε λίγη γλιστρίδα, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό η φρέσκο.
Αφού πλύνετε καλά καλά τις πατάτες, θα τις βάλετε να βράσουν με την φλούδα τους, αρκεί να είναι καθαρές από στίγματα και μαυράδια, αλλιώς θα τις καθαρίσετε.
Θα τις βράσετε μέχρι να κρατάνε λίγο , όχι πολύ βράσιμο, γιατί μετά θα διαλυθούν.
Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις κόβετε μεγάλα κομμάτια μέσα σ ένα βαθύ σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε, μετα καθαρίζετε τα βρασμένα αυγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα βάζετε επάνω από τις πατάτες κι αυτά αλατοπιπερωμένα, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαιδανό, το κρεμμυδάκι, τις εληές και τους ρίχνετε από πάνω το λαδόξυδο και την κάπαρη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Σημείωση: Αν θέλετε να την εμπλουτίσετε, βάζετε μέσα και μια κονσέρβα τόνο.
Επίσης αυτή την εποχή έχει καλαμπόκια φρέσκα στην λαϊκή, τα βράζετε και κρατάτε τα σπόρια στην κατάψυξη, επίσης της εποχής είναι και η γλιστρίδα.
Την συνοδεύετε με κρίθινο παξιμάδι η ψωμί και λευκό κρασί…
Πάμε να την φτιάξουμε λοιπόν…
Θα χρειαστούμε πατάτες, λάδι, ξύδι, δυο αυγά βραστά, λίγες ελιές, κάπαρη, λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό, λίγα σπυριά καλαμπόκι και αν έχετε λίγη γλιστρίδα, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό η φρέσκο.Αφού πλύνετε καλά καλά τις πατάτες, θα τις βάλετε να βράσουν με την φλούδα τους, αρκεί να είναι καθαρές από στίγματα και μαυράδια, αλλιώς θα τις καθαρίσετε.
Θα τις βράσετε μέχρι να κρατάνε λίγο , όχι πολύ βράσιμο, γιατί μετά θα διαλυθούν.
Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις κόβετε μεγάλα κομμάτια μέσα σ ένα βαθύ σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε, μετα καθαρίζετε τα βρασμένα αυγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα βάζετε επάνω από τις πατάτες κι αυτά αλατοπιπερωμένα, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαιδανό, το κρεμμυδάκι, τις εληές και τους ρίχνετε από πάνω το λαδόξυδο και την κάπαρη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Σημείωση: Αν θέλετε να την εμπλουτίσετε, βάζετε μέσα και μια κονσέρβα τόνο.
Επίσης αυτή την εποχή έχει καλαμπόκια φρέσκα στην λαϊκή, τα βράζετε και κρατάτε τα σπόρια στην κατάψυξη, επίσης της εποχής είναι και η γλιστρίδα.
Την συνοδεύετε με κρίθινο παξιμάδι η ψωμί και λευκό κρασί…