Υλικά


21/2 κιλά κολοκύθια
5 αβγά
1/2 κιλό φέτα τριμμένη ή άλλο τυρί 
3-4 κουταλιές γαλέτα
300 γραμμάρια φύλλο κρούστας
11/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Ξύνετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα σοτάρετε μερικά λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι σχεδόν να λιώσουν.
Χτυπάτε τα αβγά και τρίβετε το τυρί. Όταν τα κολοκύθια μισοκρυώσουν, προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τη γαλέτα, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και στρώνετε μέσα τα 2/3 των φύλλων, ενώ περνάτε με λάδι κάθε ένα φύλλο. Προσέξτε ώστε οι άκρες των φύλλων να εξέχουν από το ταψί.
Αδειάζετε κατόπιν μέσα στο ταψί το μείγμα των κολοκυθιών και το σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Στρώνετε πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφετε ένα ένα με λάδι, χαράσσετε την πίτα σε λωρίδες και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.