ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πως θα φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπαστουνάκια τυριού
Μπαστουνάκια από χαλούμι με δυο σάλτσες
Υλικά για την ξινή κρέμα
Μια κρέμα γάλακτος
3 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
3. σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να πήξει η κρέμα. Το βάζουμε σε ένα βάζο για 24 ώρες, εκτός ψυγείου μέχρι να ξινίσει. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Μετά από 24 ώρες τη βάζουμε στο ψυγείο. Είναι έτοιμη για κατανάλωση, με διάρκεια 7-10 ημέρες στο ψυγείο. Συνδυάζεται υπέροχα με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ.
Για να το απολαύσετε θα χρειαστεί να τηγανίσετε τα μπαστουνάκια χαλουμιού και να ετοιμάσετε τις σάλτσες, μια ξινή και μια γλυκιά/καυτερή.